WASHINGTON - De liefde tussen wielrenner Lance Armstrong en zangeres Sheryl Crow lijkt een bestendige. Een woordvoerder van de zevenvoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk bevestigde maandag dat Armstrong zich verloofd heeft met Crow. Het paar wil in het voorjaar van 2006 trouwen.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De 33-jarige wielrenner, die momenteel onder zware verdenkingen staat van dopegebruik, heeft al verkering met de 43-jarige Crow sinds een liefdadigheidsfeest in oktober 2003. Op 31 augustus vroeg hij Crow ten huwelijk tijdens hun mountainbikevakantie in Sun Valley, Idaho.

De Texaan was eerder getrouwd en heeft drie kinderen uit dat huwelijk. Crow stapt voor het eerst in het huwelijksbootje. De zangeres, die deze week haar nieuwste album 'Wildflower' uitbrengt, had voorheen relaties met rockster Eric Clapton en acteur Owen Wilson.

Rentree

Na de laatste Tour de France beëindigde Armstrong zijn wielerloopbaan, maar desondanks zijn er berichten over een mogelijke rentree. Ploegleider Johan Bruyneel, die naar zijn zeggen dagelijks ongeveer een kwartier met Armstrong belt, bevestigde dinsdag dat Armstrong in december meedoet aan een trainingsstage van Discovery Channel.

Honger naar de fiets

"Lance heeft na drie weken nietsdoen de draad opgepakt en hij fietst weer dagelijks. Het is duidelijk dat hij weer honger heeft naar de fiets en bovendien is hij o zo geïnteresseerd in de prestaties van het team."

Contract

Armstrong tekende voor deze wielerjaargang een tweejarig contract, waarvan hij dus maar een half jaar uitdiende. "Hij mist alles wat rond de koers beweegt en leeft", aldus Bruyneel.

"Bovendien zijn de roddels die bijna dagelijks de wereld worden ingestuurd over mogelijk dopegebruik misschien wel een extra stimulans om de draad op te nemen als renner en iedereen te laten zien dat hij al zijn resultaten 'puur' heeft behaald. Mocht hij terugkomen, dan heb ik voor hem zeker nog een plaatsje binnen de ploeg."