Brian Travers, saxofonist van de Britse reggaeformatie UB40, heeft een dubbele hersentumor operatief laten verwijderen, maar is niet van plan gezonder te leven.

De zestigjarige muzikant, tevens een van de oprichters van UB40, adviseert kinderen in een interview met Sunday Mercury om nooit te gaan roken.

"Maar ik heb tegen de artsen gezegd dat ik niet zal stoppen met drinken, niet zal stoppen met roken en niet zal stoppen met recreatief drugsgebruik."

Volgens Travers geven de ongezonde genotsmiddelen hem een essentiële hoeveelheid levensvreugde en voorzien ze hem van creativiteit. "Ik heb nergens spijt van, ik heb mijn leven voluit geleefd en dat zal ik ook blijven doen."

'Voel me levendiger dan ooit'

In gesprek met de Britse krant vertelt Travers hoe hij thuis een beroerte kreeg, als gevolg van een dubbele tumor die zich in zijn hoofd bevond. Zo had de saxofonist in bed geplast en verloor hij zijn zicht.

Toch laat Travers zich niet kennen: "Ik voel me levendiger dan ooit, ik barst van de ambitie. Ik heb nog nooit zo'n mooi geschenk als deze operatie mogen ontvangen. En ik zal fantastische kunst gaan maken.”