Sinds eind 2017 zijn Jennifer Hoffman en Henry van Loon niet meer bij elkaar, maar de 38-jarige De Luizenmoeder-actrice vindt haar ex nog steeds 'de grappigste man op aarde'. Volgens Hoffman was dat ook de reden dat zij een langdurige en goede relatie hebben gehad.

"Ik zou willen dat het wél had gewerkt", vertelt Hoffman in gesprek met de Volkskrant.

"Hij maakte alles lichter, zelfs huishoudelijke klusjes", vertelt ze over Van Loon, met wie ze ruim vijf jaar samen was. Hij is inmiddels samen met actrice Jelka van Houten. "Maar uiteindelijk pasten we niet zo goed bij elkaar. Hij is iemand die mij het stuur in handen gaf. Dat is fijn, want wie stuurt, bepaalt de richting."

De actrice, die sinds vorige week het actualiteitenprogramma Van de Week presenteert, heeft juist iemand nodig die ook de leiding neemt. "Ik kan soms een beetje te comfortabel worden, in ­gewoontes vervallen. Altijd naar hetzelfde restaurantje gaan en zo. Mijn vriend moet mij uit dat comfort pushen."

Inmiddels is Hoffman samen met de half-Franse, half-Amerikaanse Dorian Geis. "Ik had een tijdje daarvoor naar het universum geschreeuwd dat ik graag een Viking wilde, liefst een buitenlander - dat laatste omdat ik even heb gedatet met iemand die het heel gaaf vond om te zeggen dat hij het deed met Jennifer Hoffman. Dan voel je je eenzaam, hoor."

"Maar goed, toen stond daar ineens die blonde Amerikaanse reus voor mijn neus. Net op het moment dat ik mezelf psychisch aan het voorbereiden was op datingapps."