AMSTERDAM - De Britse prins Charles heeft geen spijt dat hij in 1994 in een televisie-interview heeft toegegeven dat hij zijn echtgenote, prinses Diana, heeft bedrogen tijdens hun huwelijk. Dat schrijft de Sunday Telegraph.

"De uitzending was mooi gemaakt en getuigde van goede smaak", aldus de prins in een geheime brief naar journalist Jonathan Dimbleby, de maker van het interview. Charles voegt er aan toe dat hij verwacht had dat hij zich vreselijk zou schamen, maar dat bleek niet het geval.

In het televisie-interview vroeg Jonathan Dimbleby aan de prins of hij geprobeerd had Diana trouw te blijven tijdens hun huwelijk. De prins antwoordde daarop dat "ze dat beiden hebben geprobeerd tot het huwelijk onherstelbaar op de klippen was gelopen". Hij gaf toe dat hij zijn echtgenote heeft bedrogen met zijn jeugdliefde Camilla Parker Bowles, met wie hij eerder dit jaar trouwde.

In de brief schrijft Charles ook dat hij normaal gesproken niemand zou toelaten hem dergelijke vragen te stellen. "Maar eerlijkheid is altijd de beste oplossing is."

In april trouwde Charles met Camilla na een lange affaire. Diana kwam in de nacht van 30 op 31 augustus 1997 op 36-jarige leeftijd om in een auto-ongeluk in Parijs.