LONDEN - De Amerikaanse zangeres Madonna en haar man Guy Ritchie zien hun droom van een rustig leven op het Engelse platteland in rook opgaan. Volgens de krant The Mail on Sunday is het paar woest over nieuwe wetgeving die wandelaars het recht geeft op zijn landgoed Ashcombe House in Wiltshire rond te lopen en er te picknicken.

Madonna en haar man hadden gehoopt de kinderen Lourdes (5) en Rocco (2) een 'traditionele Engelse jeugd' te kunnen geven. Niet alleen de rust, maar ook Madonna's hobby's komen in gevaar als er pottenkijkers op het terrein komen. Kleiduivenschieten en jachtpartijen lijken dan onmogelijk te worden omdat Madonna niet wil dat haar fans daar alle details van te weten komen.

Ben Thomas van de vereniging van grondbezitters Countryside Alliance hoopt dat de Amerikaanse ster gaat meedoen met de actie om van de regering schadevergoeding te eisen voor de waardevermindering van haar onroerend goed. Madonna betaalde 14,4 miljoen euro voor het landgoed, maar makelaars verwachten dat de waarde drastisch zal dalen als er publiek toegelaten moet worden.