De man die tot twee keer toe inbrak in het New Yorkse appartement van Taylor Swift, is veroordeeld tot een celstraf. Roger Alvarado heeft vier jaar cel opgelegd gekregen. De rechter waarschuwde hem dat hij onder geen enkele voorwaarde contact met Swift mag zoeken, meldt Page Six maandag.

Alvarado drong op 7 maart het huis van Swift in SoHo binnen. Hij is te zien op camerabeelden, die uitwijzen dat hij met een ladder de zijkant van het gebouw beklom en zo op haar patio terechtkwam.

Hier sloeg de man een glazen deur in, wat tot een schadepost van 4.000 dollar (3.538 euro) leidde. De beveiligers die de beelden live bekeken, waarschuwden direct de politie. De agenten arriveerden na een paar minuten en troffen Alvarado op de binnenplaats aan.

Het voorval vond plaats nadat de stalker een maand eerder was vrijgelaten na zes maanden cel. Hij had een straf uitgezeten, omdat hij in april 2018 ook het huis van de zangeres was binnengedrongen. Toen nam hij een douche en deed hij een dutje op het bed van Taylor.

Alvarado lijkt geen spijt te hebben van zijn acties: "Ik wilde gewoon met haar praten, ze lijkt me een aardig en cool persoon." Swift was beide keren dat de man in haar huis was niet thuis.