Full House-actrice Lori Loughlin, die wordt verdacht van witwassen, heeft maandag gezegd onschuldig te zijn. Ook haar echtgenoot, modeontwerper Mossimo Giannulli, zegt dat hij geen groot bedrag heeft betaald om hun twee dochters op de universiteit te krijgen.

Dat blijkt uit rechtbankpapieren die zij maandag hebben ingediend, schrijft The Hollywood Reporter.

Het stel wil daarom niet in de rechtbank verschijnen. Het is de eerste keer dat zij publiekelijk reageren op de zaak, die veel aandacht heeft gekregen van internationale en Amerikaanse media. Ook andere ouders hebben gezegd niet schuldig te zijn in deze zaak.

De Amerikaanse officier van justitie van de staat Massachusetts heeft vorige week voor zestien ouders de aanklacht aangepast van fraude naar witwassen. De maximale straf is daarmee van zo'n twee jaar naar twintig jaar celstraf gegaan.

Ook actrice Felicity Huffman betrokken bij zaak

Loughlin en Giannulli probeerden, net zoals vijftig andere ouders, via een betaling hun kinderen op een universiteit te krijgen. Onder die vijftig ouders valt ook voormalig Desperate Housewives-actrice Felicity Huffman die niet vervolgd wordt voor witwassen, maar voor fraude.

Loughlin en Gianulli hebben volgens de aanklacht 500.000 dollar (ruim 442.000 euro) betaald om hun twee dochters op papier deel uit te laten maken van het roeiteam van de University of Southern California, terwijl de dochters de sport niet beoefenden.

Het echtpaar zou het geldbedrag volgens de aanklager door de frauduleuze organisatie van de zakenman William Singer heen hebben gesluisd.