Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat Froger zijn personeel laat barsten, de slechtst geklede vrouwen van Nederland, de ex-baron terug naar z'n mammie moet, de koninklijke kont en dat Gerard 'op' Hennie was. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Het is een schande, koppen de bladen, dat René Froger zijn personeel zó laat barsten. Enige tijd geleden werd bekend dat het restaurant van de zanger failliet was gegaan. Nu mogen de medewerkers aan het woord komen over de zaak. In Privé vertelt de chefkok uitgebreid hoe Froger zich als baas gedroeg, en dat was niet niks. René deed in gezelschap altijd neerbuigend over zijn personeel, hij ontsloeg gewoon mensen als die kritiek op hem hadden. Als René in Marbella iets lekkers had gegeten, moest dat in Laren ook meteen op de kaart en als hij een slok op had, kreeg je oeverloze discussies met hem. Daarbij kwam nog eens dat hij niet culinair onderlegd is: toen hij topkok Jonnie Boer op bezoek had (3 michelinsterren), zette René doodleuk de rode wijn in de koeler, 'Ik stond daar echt met plaatsvervangende schaamte,' aldus de kok. Maar het ergste vindt het personeel dat het vanaf juni geen salaris meer heeft gekregen. 'En dat terwijl René aan het golfen is in Marbella. Geld is geen probleem voor René, maar ik niet dat wij dat nog zullen krijgen". Inderdaad, geeft René doodleuk toe "Hun salaris van juli zit in de zaak. Die is failliet. Ik ga dat niet betalen."

Lelijk pak

Van een paar BN'sters wisten we het al, maar Weekend trakteert op ons de 'Top 10 van slechtst geklede vrouwen van Nederland'. Met stip op 1: Karin Bloemen, die met haar gekke gewaden kermisachtig aandoet. En wat zal ze balen, de nummer 2. Dat is namelijk modepopje Mariska Hulscher, die in een rijgveterjurk op een gala verscheen. Op 3 Big Sugar Lee Hooper, op 4 Manuëla Kemp, op 5 Elle van Rijn, op 6 Viola Holt, op 7 Jennifer de Jong, op 8 Alwien Tulner, op 9 Bridget Maasland en de hekkensluiter is Isabella Brinkman. Over smaak valt te twisten en we zijn het echt niet over alles eens met Weekend (Waar is bijvoorbeeld Vivian Boelen, die er vaak belachelijk uitziet? Of Patty Brard, in haar veel te strakke vetrol-truitjes?). Maar goed: we wilden jullie dit lijstje niet onthouden.

Hallo mamma

Een paar dozen, een vuilniszak en een koffertje. Dat zijn de spullen waarmee 'baron' Edwin de Roy van Zuydewijn bij het huis van zijn moeder arriveert. Na vele maanden is het Franse kasteel waar Edwin (die in het Franse dorp 'le baron' werd genoemd) met prinses Margarita woonde, verkocht. En dat betekent: naar Nederland verhuizen voor le baron. Hij heeft volgens Weekend nog geen eigen appartement kunnen kopen, en is daarom genoodzaakt bij iedereen te logeren. Na een verblijf bij zijn zus is hij nu bij zijn moeder in Amsterdam ingetrokken. Het ziet er een beetje sneu uit, zo'n grote vent die met een koffertje kleren bij zijn mammie aanklopt. Maar helemaal uitzichtloos is de situatie nou ook weer niet. In weerwil tot alle verhalen over een faillissement van Edwin's bedrijf, weten advocaten te melden dat dáár geen sprake van is. Zou Edwin daarom nog even zijn 'oké' duim omhoog steken naar de fotograaf?

Koninklijke ehhh... derrière

Het huwelijk van Prins PC en zijn Anita levert ons heel veel leuke plaatjes op van onze Royals. Vooral de dames hebben hun best gedaan. Zo verscheen Mabel in een oude jurk van Beatrix (zonder hoed op), kwam Maxima met een rood karrewiel op heur hoofd voorbij zeilen en verscheen Laurentien in een bruinige fladderjurk met venijnige puntmuts op. Laurentien heeft een -op z'n zachtst gezegd- 'bijzondere kledingsmaak'. Ze probeert veel accessoires te matchen, maar gaat daarmee wat ons betreft altijd nét even over the top. Dat ze voortaan iets minder tijd aan haar voorkant en ietsje meer tijd aan haar àchterkant moet besteden, zien we op de foto van de burgerlijke inzegening in Weekend. Laurentien draagt daar een wijd uitlopende broek met feestblouse erboven. Door de stof van de broek heen is duidelijk de opgepropte rand van haar blouse te zien en ook ontwaren we de contouren van een kokette stringslip. Zo wordt de aandacht wel héél erg gevestigd op de koninklijke kon... eh derrière van de prinses.

Geer was op Hennie

'Henny Huisman bekent: 'Gerard was verliefd op mij', lezen we in de Party. Wat is dit opeens voor hilarisch verhaal? Het gaat hier namelijk om niemand minder dan Gerard Joling, die blijkbaar een oogje had op de ultrabrave Soundmixshow-presentator. 'Hij keek mij met van die glazige ogen aan, maar de reden daarvan had ik niet door' vertelt Hennie. De affaire speelde in het begin van Gerards carrière, toen hij net werd ontdekt door de Soundmixshow. 'Later bekende Gerard eerlijk: hij was verliefd op mij!' aldus de presentator, die blijkbaar maar wat graag deze anekdote oprakelt. We zouden bijna denken dat keurige Hennie, al 100 jaar getrouwd met Lia en inmiddels een fijne opa voor zijn kleinkinderen, stiekem een beetje trots is op dit verhaal. Het is bekend dat Hennie extreem ijdel is en zou het gevlei van Gerard destijds een gevoelige snaar hebben geraakt? De ouwe boef!