Prins Harry en Meghan Markle, die elk moment hun eerste zoon of dochter verwachten, hebben laten weten dat zij dit nieuws niet direct met de media zullen delen. Zij willen de geboorte eerst met hun naasten vieren.

Dat laat het Britse koninklijk huis donderdag weten in een verklaring.

"De hertog en hertogin van Sussex zijn dankbaar voor de hartverwarmende berichten die zij van mensen hebben ontvangen over de komst van hun baby", valt te lezen in het bericht.

"Ze hebben het besluit genomen om de komst van de baby eerst in privékring te vieren en het heuglijke nieuws pas daarna te delen met de buitenwereld."

Middleton liet zoon Louis zeven uur na bevalling zien

Het is gebruikelijk dat een lid van het Britse koninklijk huis al kort na de bevalling haar baby aan de media laat zien. Zo toonde Kate Middleton, de echtgenote van de Britse prins William, haar zoon Louis zeven uur nadat zij was bevallen aan het publiek.

De hertogin, die was gekleed in een jurk en hakken droeg, kreeg hierop veel kritiek. Ze zou hiermee een "onrealistische boodschap uitdragen" en bijdragen aan de druk voor vrouwen om er na hun bevalling snel weer goed uit te zien.

Markle is deze maand uitgerekend. De 37-jarige Amerikaanse actrice trouwde vorig jaar met de 34-jarige Britse prins Harry. In oktober werd bekend dat de twee hun eerste kind verwachten.