Saskia Noort, die in oktober 2018 bekendmaakte "meer dan vrienden" te zijn met collega-schrijver Raymond van de Klundert (beter bekend als Kluun), wil na het einde van die periode voorlopig niet meer daten. De thrillerauteur merkte dat het haar benauwde toen hun relatie serieuzer begon te worden.

In gesprek met Libelle vertelt Noort dat ze in de zomer "begon te rommelen" met Van de Klundert, die ze al jaren goed kent. In oktober maakte het auteurstel bekend meer dan vrienden te zijn.

"Toen we er officieel mee naar buiten kwamen, werd het ook een serieus iets, en dat benauwde me", vertelt ze.

"Dus aan het begin van het nieuwe jaar heb ik hem gezegd dat ik liever terugging naar hoe het was. We zijn nu gewoon weer goede vrienden."

'Mannen houden van een uitdaging'

De 51-jarige Noort heeft naar eigen zeggen niet te klagen over de belangstelling die zij ontvangt van het andere geslacht. "Mannen houden wel van een uitdaging. Maar ik ben wel even klaar met daten."

Noort was al langer vrijgezel, terwijl Komt een vrouw bij de dokter-schrijver Kluun sinds de zomer van 2018 geen relatie meer had. Noort, die onder meer De eetclub en Terug naar de kust schreef, heeft twee kinderen uit een eerdere relatie: Matthieu en Julia. Kluun heeft drie dochters: Roos, Lola en Eva.