Kim Kardashian is gestart met een rechtenstudie. De realityster heeft afgesproken vier jaar lang stage te lopen bij een advocatenkantoor.

In de Verenigde Staten kunnen mensen geen rechten studeren aan de universiteit als ze niet eerst een bachelor hebben gehaald. In vier staten is dat echter anders, onder meer in Californië, en dus kan Kardashian ook met haar middelbareschooldiploma gaan studeren.

Onderdeel daarvan is dat ze achttien uur per week onder toezicht moet studeren en minstens vier jaar stage moet lopen bij een advocatenkantoor. Aan de Amerikaanse Vogue vertelt de realityster dat ze dat al doet sinds juli vorig jaar.

"Ik heb er lang over na moeten denken", aldus Kardashian, die vertelt dat de zaak rondom Marie Johnson, wie de realityster hielp om de gevangenis te mogen verlaten, haar over de streep trok.

"Toen merkte ik dat ik meer moest en wilde weten over het Amerikaanse rechtssysteem. Ik wil vechten voor mensen die hun straf hebben gehad en het nu verdienen hun leven weer op te pakken", aldus Kardashian.

De realityster noemt in het interview niet dat haar vader Robert ook advocaat was. Hij stond onder anderen O.J. Simpson bij.