Prinses Ariane viert woensdag haar twaalfde verjaardag. De jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima werd op 10 april 2007 geboren.

Toen nog prins Willem-Alexander toont zijn derde dochter op 11 april 2007, één dag na haar geboorte. Prinses Ariane Wilhelmina Máxima Ines is het laatste kind van de prins en zijn vrouw Máxima. (Foto: ANP)

Tien dagen na haar geboorte wordt Ariane gedoopt. Haar oudste zus Amalia en haar nichtje gravin Leonore lijken niet onder de indruk van de plechtigheid. Als het koor zingt, doen zij de vingers in hun oren. (Foto: ANP)

Ariane is de derde in de lijn van troonopvolging. Haar oudste zus Amalia wordt naar alle waarschijnlijkheid koningin als hun vader aftreedt. (Foto: ANP)

Koning Willem-Alexander heeft in interviews benadrukt dat hij wil dat zijn dochters een zo normaal mogelijke jeugd hebben. Hij krijgt daarom niet van hun persoonlijke beveiligers te horen wat ze allemaal uitspoken. (Foto: ANP)

In 2014 gingen de prinsesjes voor het eerst mee tijdens Koningsdag. Dat was niet van tevoren aangekondigd en dus een grote verrassing voor het publiek. (Foto: ANP)

Onlangs werd bekend dat Ariane, net als haar zussen Amalia en Alexia, naar de middelbare school Sorghvliet in Den Haag zal gaan. (Foto: ANP)