Full House-actrice Lori Loughlin, die vorige maand werd aangeklaagd wegens fraude, wordt nu verdacht van witwassen. De 54-jarige Amerikaanse ziet haar mogelijke celstraf daarmee vertienvoudigen.

De Amerikaanse officier van justitie van de staat Massachusetts heeft voor zestien ouders de aanklacht aangepast van fraude naar witwassen. De maximale straf is daarmee van zo'n twee jaar naar twintig jaar celstraf gegaan.

Loughlin en haar echtgenoot Mossimo Giannulli probeerden, net zoals vijftig andere ouders, via een betaling hun kinderen op een universiteit te krijgen. Onder die vijftig ouders valt ook voormalig Desperate Housewives-actrice Felicity Huffman die niet vervolgd wordt voor witwassen, maar voor fraude.

Huffman zou een deal hebben gesloten waarbij ze zo'n vier maanden in de cel moet doorbrengen. Op 24 mei hoort ze of deze overeenkomst doorgaat.

Loughlin en Gianulli hebben volgens de aanklacht 500.000 dollar betaald om hun twee dochters op papier deel uit te laten maken van het roeiteam van de University of Southern California, terwijl de dochters de sport niet beoefenden.

Het echtpaar zou het geldbedrag volgens de aanklager door de frauduleuze organisatie van de zakenman William Singer heen hebben gesluisd.