Actrice Felicity Huffman en dertien andere personen die zijn aangeklaagd voor grootschalige examenfraude bekennen schuld.

Huffman, bekend van Desperate Housewives, was een van de veertien personen die maandag toegaven dat ze fraude hebben gepleegd. Door die zogenoemde plea deal kan een schikking worden getroffen met de aanklager in de zaak.

De actrice werd vorige maand aangehouden vanwege haar aandeel in de zaak, waarbij ouders hun kinderen inkochten op prestigieuze universiteiten. "Ik schaam me diep en heb spijt van wat ik heb gedaan", zegt Huffman in een verklaring aan verschillende media, waaronder TMZ.

"Ik neem volledige verantwoordelijkheid voor mijn daden en zal de gevolgen accepteren. Ik schaam me voor de pijn die ik mijn dochter, mijn gezin, mijn vrienden, mijn collega's en de onderwijswereld heb berokkend."

Huffman en haar man zouden 15.000 dollar (ruim 13.000 euro) hebben betaald om iemand naar de toelatingstest van hun dochter te laten kijken. Indien nodig zouden foute antwoorden verbeterd worden.

In totaal zijn meer dan dertig ouders en negen coaches aangeklaagd in de zaak, onder wie ook actrice Lori Loughlin. Zij heeft geen schuld bekend.