Halsey overwoog in haar tijd als dakloze in New York om de prostitutie in te gaan. De Amerikaanse zangeres vertelde dit tijdens een toespraak bij een benefietevenement gericht op dakloosheid onder jongeren.

De zangeres, bekend van de hits Without Me en Closer, leefde voor het tekenen van een platencontract op straat. Tijdens het evenement Ending Youth Homelessness: A Benefit For My Friend's Place sprak ze het publiek toe over haar ervaringen.

"Terwijl mijn vrienden spullen aan het kopen waren voor hun studentenkamers, overwoog ik om seks met vreemden te hebben, zodat ik mijn volgende maaltijd kon betalen", vertelt ze geëmotioneerd.

Halsey benadrukt dat iedereen dakloos kan worden. "Het gebeurde mij niet doordat ik iets fout heb gedaan of doordat er iets mis met me is. Het komt ook niet doordat mijn ouders niet genoeg van me houden. Ik belandde door een samenloop van ongelukkige omstandigheden op straat", licht ze toe.

De zangeres herinnert zich nog goed hoe ze met een demo op gesprek kwam bij een platenmaatschappij. "Ik had een tas bij me en een werknemer vroeg me wat erin zat. Ik keek hem aan en zei dat die tas mijn huis is."

Halsey heeft haar bekendheid al vaker gebruikt om aandacht te vragen voor de situatie van dakloze jongeren. De zangeres werkt momenteel aan een nieuw album dat later dit jaar moet verschijnen.