Aad van Toor, beter bekend als acrobaat Adriaan van het duo Bassie & Adriaan, heeft een spoedoperatie aan zijn hart ondergaan. Hij laat zondag weten dat de ingreep goed is verlopen.

In het Erasmus MC in Rotterdam onderging de 76-jarige Van Toor drie bypasses, omdat "zijn hart was dichtgeslibd", zoals hij het zelf formuleert op zijn website.

"Ik roep al jaren: 'Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen.' Maar dat lachen ging steeds moeilijker de laatste tijd", aldus Van Toor.

"Ik voelde me per dag drie dagen ouder en vermoeider worden. Samen met mijn arts kozen we voor een grondig medisch onderzoek." Hieruit bleek dat Van Toor hartproblemen had.

'We zijn de beste vrienden'

Van Toor werd in de middag tijdens het bezoekuur blij verrast door zijn broer Bas van Toor. "We konden weer zingen: Wij zijn de beste vrienden."

De broers Bas (83) en Aad van Toor waren als Bassie & Adriaan 35 jaar lang te zien op de Nederlandse televisie. Onlangs maakten zij bekend dat hun YouTube-kanaal zeventig miljoen hits heeft behaald.

"Via deze weg wil ik graag al het medisch personeel bedanken dat mij met vakmanschap en inzet heeft geholpen", schrijft Van Toor op zijn website. "Zodat ik voorlopig nog kan zeggen: Wat er ook gebeurt... enzovoort."