Nelly wordt niet langer vervolgd voor de aanranding waar hij in Engeland van beschuldigd wordt. De Britse politie zou zijn gestopt met het onderzoek naar de Amerikaanse rapper, liet een bron aan TMZ weten.

De vrouw die Nelly beschuldigt van aanranding wil geen vragen meer beantwoorden van de politie van Essex, de Britse stad waar het incident zou hebben plaatsgevonden.

"We hebben de politie van Essex laten weten dat we niet langer mee willen werken aan hun slordige onderzoek", aldus haar advocaat.

De vrouw, die anoniem wenst te blijven, uitte eerder al haar onvrede over het onderzoek. Zo claimde ze dat de politie haar eerder als een verdachte dan als een slachtoffer behandelde.

Volgens de bron is de zaak rond Nelly nog niet officieel gesloten, maar is de politie wel gestopt met het actief onderzoeken van het incident.

Aanranding vond plaats na optreden

De bewuste aanranding zou hebben plaatsgevonden op 5 december 2017, na Nelly's optreden in Essex. De vrouw ging na afloop op de foto met de rapper, waarna de 43-jarige Nelly haar vroeg of ze met hem naar zijn kleedkamer wilde gaan.

Daar trok hij volgens het slachtoffer zijn broek uit en zou hij in haar bijzijn hebben gemasturbeerd. Ook zou hij hebben geprobeerd haar uit te kleden en te kussen en probeerde hij haar naar beneden te duwen, zodat ze hem oraal kon bevredigen.

Andere vrouw beschuldigde Nelly van verkrachting

De beschuldiging kwam slechts twee maanden nadat een andere vrouw Nelly had beschuldigd van verkrachting in zijn tourbus. De rapper, bekend van het nummer Hot in Herre, ontkende dat verhaal.

In september 2018 eindigde deze zaak in een schikking, zonder officiële aanklacht tegen Nelly, omdat de aanklager niet voldoende wilde meewerken.