Radio-dj Bram Krikke werkt niet alleen voor SLAM!, maar maakt ook talloze video's waarin hij het randje van de humor soms opzoekt. Naar zichzelf terugkijken doet hij liever niet, want hij vindt zichzelf vooral vermoeiend op beeld.

"Als vrienden een video van mij opzetten, terwijl ik erbij ben, word ik ongemakkelijk. Het voelt een beetje als familie die oude fotoalbums wil bekijken", aldus Krikke in gesprek met VIVA.

De 24-jarige radio-dj, die de Marconi Award voor Aanstormend Talent en de Zilveren RadioSter Man won, vindt dat humor grensoverschrijdend mag zijn. "Je moet over alles grappen blijven maken."

"De grens is voor mij dat ik mijn grap nooit ten koste zal laten gaan van iemand anders. Ik ben altijd zelf het lijdend voorwerp van de grap waardoor ik mezelf voor lul zet, en nooit iemand anders. Het zou kunnen dat mensen zich beledigd voelen door een grap, maar ik vind dat dat een beetje bij grappen maken hoort."

'Ik geniet ervan om het ongemak op te zoeken'

Krikke vindt zichzelf niet per se grappig en vindt alles in zijn video's "vreselijk ongemakkelijk". "Ik geniet ervan om het ongemak op te zoeken. Op het moment dat ik zonder iets te zeggen een microfoon onder iemands snufferd duw, voelt diegene toch de drang om iets te zeggen. Dat zorgt voor kortsluiting, en dat werkt vaak heel grappig."

"Als kijker krijg je een ongemakkelijk gevoel. Net als bij Borat, hem vind ik geweldig. Ik denk dat deze manier van straatinterviewen nog niet eerder is gedaan - dat is misschien ook het succes van mijn video's."