AMSTERDAM - De kick-off van de vijfde editie van het tv-programma 'Big Brother ' heeft ruim 1,4 miljoen mensen getrokken. Dit blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek maandag. De vijfde editie van het programma ging woensdagavond van start en de twaalf bewoners namen hun intrek in het 'Big Brother'-huis in Aalsmeer. Het programma was alleen via internet te volgen.

De 44-jarige reclameverkoper Rob is inmiddels teruggekeerd in het huis, nadat hij donderdagavond het veld moest ruimen voor Ralph. Hij is de ex-vriend van de 26-jarige congresmanager Nathalie. De bewoners wisten niet dat Rob op een geheime missie werd gezet voor 48 uur. Deze missie was verbonden aan de eerste opdracht voor de bewoners. Maandag is te lezen via de site dat deze missie is mislukt.

Bewoner Rob moest 48 uur in een klein huisje naast het 'Big Brother'-huis doorbrengen. Joost, een 21-jarige student, kreeg de opdracht Rob in het geheim van eten te voorzien. De bewoners moeten, nu de opdracht is mislukt, een week op noodrantsoen. Al het eten, drinken en sigaretten zijn zondagmiddag uit het huis verwijderd.

Naast Rob, Nathalie, Ralph en Joost bevinden zich nog negen bewoners in het 'Big Brother'-huis. Dido (24) is verpleegster in opleiding. Roel (26) is een bijna afgestuurd psycholoog, Ingrid (26) een sportanimatrice met liefdesverdriet, Lieske (19) de jongste inwoner en studente economie, Chantal (40) is office manager, Ricket (26) is informaticastudent, Menno (25) is manager toerisme, Linda (25) is bardame en serveerster in twee horecabedrijven en tenslotte de 31 weken zwangere Tanja (27).

De winnaar van 'Big Brother 5' kan maximaal 400 duizend euro winnen. Wanneer de bewoners iets doen dat tegen de regels in gaat, wordt er door de programmamakers geld uit de pot gehaald. Het programma wordt gepresenteerd door Bridget Maasland en Ruud de Wild en is iedere werkdag om 19.30 uur bij Talpa te zien.