Het is weer 1 april, de dag waarop veel mensen een grap uithalen. Ook de sterren doen hier graag aan mee. NU.nl blikt terug op een aantal van hun pogingen om fans en collega's in de maling te nemen.

Rihanna houdt Jimmy Kimmel voor de gek

De Amerikaanse presentator Jimmy Kimmel staat erom bekend dat hij zijn gasten graag voor de gek houdt, en dat was genoeg reden voor Rihanna om hem eens een koekje van eigen deeg te geven. In de nacht van 1 april 2015 sloop ze met een cameraploeg de slaapkamer van Kimmel binnen en maakte ze hem wakker door luid haar single Bitch Better Have My Money te spelen.

Bekijk Rihanna's 1 aprilgrap
214
Bekijk Rihanna's 1 aprilgrap

Justin Bieber haalt grap uit met TMZ

In 2013 gebruikte Justin Bieber zijn zeer fanatieke fans om een grap uit te halen met de entertainmentsite TMZ. Op zijn sociale media plaatste hij het nummer van de tiplijn van de site, met het bijschrift dat hij telefoontjes van fans zou beantwoorden. De telefoon op het kantoor van TMZ stond roodgloeiend.

Bekijk TMZ's reactie op Justin Biebers 1 aprilgrap
93
Bekijk TMZ's reactie op Justin Biebers 1 aprilgrap

Michael Phelps neemt fans in de maling

23-voudig olympisch zwemkampioen Michael Phelps kondigde in 2012 al aan dat hij zijn carrière zou beëindigen, maar later bedacht hij zich. Na de Olympische Spelen van 2016 nam hij dan écht afscheid, om op 1 april 2017 alweer aan te kondigen dat hij terug zou keren in 2020. Het bleek al snel om een 1 aprilgrap te gaan.

Ellen DeGeneres doet alsof ze een ongeluk heeft gehad

Ellen DeGeneres staat erom bekend dat ze maar al te graag grappen uithaalt met de gasten in haar programma, maar op 1 april 2014 nam ze ook haar publiek in de maling. Ze kwam op met een nekkraag en hintte erop dat ze bij een verkeersongeluk betrokken was geraakt. Vrijwel meteen herinnerde ze haar kijkers eraan dat het 1 april is, om ze vervolgens over de oorsprong van de dag te vertellen. Maar kloppen haar verhalen wel?

Bekijk de 1 aprilgrap van Ellen DeGeneres
168
Bekijk de 1 aprilgrap van Ellen DeGeneres

Grap Sam Smith valt niet in goede aarde

Soms verlopen 1 aprilgrappen niet helemaal zoals gepland. Sam Smith grapte in 2015 op Twitter op vrouwen te vallen, wat niet bij iedereen in goede aarde viel. De artiest kreeg veel reacties van volgers die het niet gepast vonden om een grap over je geaardheid te maken.