Vjeze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig is gestopt met het modemerk Tratlehner, dat hij in 2013 oprichtte met goede vriend Perre van den Brink.

"Dat modelabel ging goed, maar niet supergoed - vooral omdat mijn partner en ik er te weinig aan deden", zegt de muzikant (echte naam Freddy Tratlehner) in een interview met Viva.

Het merk werd in korte tijd populair en Tratlehner en Van den Brink kregen de kans een belangrijke stap te zetten: "We konden een investering doen om groter te worden, maar dan ben je ineens een heel groot bedrijf aan het runnen. Ik werd daar toch een beetje paniekerig van. En het sloeg nergens op om het klein te houden. Dus dat is voorbij, maar ik lig er niet wakker van."

Tratlehner heeft, naast zijn inspanningen voor De Jeugd van Tegenwoordig, genoeg andere dingen om handen. Zo kookt hij met topkoks als Ron Blaauw op Instagram.

Dat hij zijn liefde voor koken en eten ooit zal doorvoeren tot het opzetten van een eigen horecagelegenheid, lijkt op dit moment niet heel waarschijnlijk: "Een restaurant zou ik alleen willen met een goeie chef als Ron Blaauw in de keuken, anders hoeft het niet. Ik wil de dingen gewoon op hoog niveau doen. Altijd."