LOS ANGELES - Honderden mensen, van wie sommigen uit Europa waren overgekomen, hebben maandag op een kerkhof in Los Angeles de veertigste sterfdag van filmster Marilyn Monroe herdacht.
Marilyn Monroe

Bekijk video

Ongeveer vierhonderd fans van Monroe verzamelden zich op het kerkhof waar de ster begraven ligt om een twee uur durende dienst bij te wonen. Op die bijeenkomst werd gesproken door zeventien voorzitters van verscheidene Marilyn Monroe-fanclubs.

Onder de toehoorders ook Robert Slatzer. De man, die claimt korte tijd met de filmster getrouwd te zijn geweest, schreef een boek over haar leven en mysterieuze dood. De filmster kwam op -jarige leeftijd om het leven door een overdosis slaapmiddelen, maar geruchten houden aan dat Monroe zou zijn vermoord.

De buitenlandse gasten waren afkomstig uit onder meer Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Australië. Velen droegen Marilyn-Monroe-T-shirts. Sommige vrouwelijke bezoeksters waren uitgedost als Marilyn-Monroe-imitatie, compleet met blonde haarkleur en kapsel. Een jongere liet trots zijn Marilyn-Monroe-tatoeage zien.