Monica Lewinsky is blij dat ze nooit haar naam veranderde na de affaire met Bill Clinton. Dat vertelt ze in het tv-programma Last Week Tonight.

Lewinsky vertelt in het interview dat ze moeite had met een baan vinden na de geruchtmakende affaire in 1998. Wanneer John Oliver haar vraagt of ze ooit overwoog om haar naam te veranderen, antwoordt de voormalige zakenvrouw: "In de eerste plaats denk ik dat het niet eens zou hebben gewerkt. Mensen stelden voor dat ik een andere naam op mijn cv zou zetten toen ik aan het solliciteren was, maar dan loop je dus een kantoor binnen voor een gesprek en ziet iemand dat je wel verdomd veel op Monica Lewinsky lijkt. Dan begin je dus een professionele relatie op basis van een leugen."

Lewinsky voegt daaraan toe: "Ten tweede was het een principekwestie. Bill Clinton hoefde zijn naam ook niet te veranderen. Niemand heeft hem ooit gevraagd of hij vond dat hij zijn naam moest veranderen. Dus ik vond het belangrijk om dat zelf ook niet te doen, om op die manier een signaal af te geven."

Hoewel ze zegt niet trots te zijn op sommige keuzes die ze in haar leven gemaakt heeft, is Lewinsky wel trots op de persoon die ze is. "Hoe moeilijk het soms ook was om deze achternaam te hebben, alle pijn te hebben moeten doorstaan en te beseffen wat het voor mijn familie betekende om dezelfde achternaam te hebben, ik ben blij dat ik hem niet veranderd heb."

De voormalige stagiaire van Clinton werd beroemd nadat in 1998 bekend werd dat ze een affaire had met de toenmalige president. Lewinsky zet zich tegenwoordig in tegen onder meer pesterijen op internet.