De van fraude beschuldigde actrices Lori Loughlin (foto) en Felicity Huffman hebben hun socialemediaprofielen afgelopen week leeggehaald.

Loughlin (Full House) deed dit vrijwel direct nadat bekend was geworden dat zij, Huffman (Desperate Housewives) en vele anderen zich schuldig zouden hebben gemaakt aan illegale manieren om hun kinderen op elite-universiteiten in te laten stromen en examens te beïnvloeden.

Huffman volgde Loughlins voorbeeld vrijdagavond. De twee vrouwen lijken daarmee aan te geven geen interesse te hebben in het publieke debat, waar zij onderdeel van zijn geworden. Ook Huffmans online platform voor moeders, What the Flicka?, is offline gehaald.

Volgens Amerikaanse media zou Loughlin ook het risico lopen dat ze haar bijrol in Fuller House, de opvolger van de jarennegentigsitcom Full House, kwijtraakt.

Een bron bij de serie zou tegen de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ hebben gezegd dat Loughlins terugkeer in het vijfde seizoen bijna uitgesloten lijkt. Dat de samenwerking tussen Loughlin en kaartenfabrikant Hallmark is stopgezet, werd wel bevestigd.

Studenten profiteerden van frauduleuze praktijken

De FBI hield afgelopen dinsdag meerdere personen aan en onderzoekt hun aandeel in de frauduleuze praktijken.

Studenten konden door de illegale constructie onder andere een speciale sportersstatus verkrijgen, zonder dat zij aan de eisen voldeden. Ook kregen studenten tegen betaling hulp bij het maken en beoordelen van hun examens.

De universiteiten zouden geen strafbare feiten hebben gepleegd, wel zijn er meerdere leerkrachten aangehouden.