AMSTERDAM - Muzikant Glenn Corneille is dinsdagavond om het leven gekomen. Dit bevestigt zijn management woensdag. Corneille werd dood gevonden in een zwaar beschadigde auto op de A1. Er zijn geen details over het voorval bekendgemaakt.

De pianist, thuis in pop en jazz, trad recent nog op op het North Sea Jazz Festival en was bezig aan een tournee met zangeres Do.

Volgens de politie Gooi- en Vechtstreek reed de musicus op de A1 richting Amersfoort en heeft hij bij het nemen van de afslaag Baarn vermoedelijk de controle over het stuur verloren. Hij belandde eerst tegen een paal en toen tegen een boom. Corneille moet op slag dood zijn geweest. Het onderzoek naar de ware toedracht loopt nog.

Corneille studeerde in 1995 cum laude aan het conservatorium in Maastricht af als docerend musicus. Hij was onder meer actief als freelance musicus, arrangeur, componist en bandleider van verscheidene formaties. Hij werkte mee aan diverse cd's, zoals albums van Do en Boris. Ook begeleidde hij Dewi.

Verder begeleidde hij de Italiaanse tenor Alessandro Safina in het Concertgebouw en in Venetië.

Notenclub

Corneille was ook medewerker van het TROS-programma Notenclub, waarvan deze omroep op het ogenblik herhalingen uitzendt. Die van woensdagavond was al komen te vervallen door het voetbal, maar voor volgende week staat de laatste herhaling nog gepland. De TROS overlegt met de familie over wat er nu met die laatste uitzending moet gebeuren.

Ruzie

Gé Titulaer, de vader van Boris, werkte veel samen met Corneille. In tegenstelling tot zoon Boris had hij een goede relatie met de musicus. Boris en Corneille zijn met ruzie uit elkaar gegaan. Boris is helemaal van slag door het ongeluk, aldus zijn vader op de Limburgse radio. Tegen zijn vader zei Boris woensdagochtend: "We hadden de hoop dat we zaken weer recht zouden zetten en dat is niet gebeurd. Afschuwelijk".