In de rechtszaak die Johnny Depp tegen zijn ex Amber Heard heeft aangespannen, zijn nieuwe details over huiselijk geweld naar buiten gekomen. In de rechtbankpapieren, waarover NME schrijft, zou onder meer te lezen zijn dat de actrice een wodkafles naar haar echtgenoot zou hebben gegooid, waardoor hij zijn vinger brak.

Twee weken geleden werd al bekend dat Depp zijn ex-vrouw, met wie hij tussen 2015 en 2017 getrouwd was, aanklaagt wegens laster. De 32-jarige Heard beschuldigde Depp (55) zelf eerder van fysieke en verbale mishandeling. Volgens de rechtbankpapieren zou dat om een "ingenieuze hoax" gaan.

"De valse aantijgingen zijn overtuigend weerlegd door twee agenten die afzonderlijk van elkaar hebben gereageerd, verschillende getuigen en 87 video's uit surveillancecamera's", is volgens NME in de aanklacht te lezen.

Heard zou Depp daarnaast meerdere keren hebben aangevallen, waaronder met een wodkafles. Daarnaast zou ze meerdere keren een aanval van Depp hebben geveinsd.

Heard liet eerder weten niet onder de indruk te zijn van de aanklacht. "Ze zal niet het zwijgen worden opgelegd", reageerde haar advocaat. "Deze actie van meneer Depp bewijst dat hij niet in staat is om de waarheid te accepteren."