R. Kelly moet zijn ex-vrouw Drea Kelly voorlopig 21.000 dollar (ruim 18.500 euro) per maand blijven betalen. Een rechter in Chicago wees woensdag het verzoek van de zanger om de alimentatie te verlagen af, vertelde Kelly's advocaat aan verschillende Amerikaanse media.

Kelly verscheen zelf ook bij de hoorzitting. Volgens zijn advocaat volgt er later nog een hoorzitting om ervoor te zorgen dat het bedrag alsnog verlaagd wordt.

De r&b-artiest zat vorige week drie dagen in de cel vanwege een alimentatieschuld, een misdrijf in de Amerikaanse staat Illinois. De zanger was de moeder van zijn drie kinderen nog bijna 162.000 dollar verschuldigd. Dit bedrag heeft een fan voor hem betaald, waarop Kelly weer op vrije voeten kwam. De zanger was van 1996 tot en met 2009 getrouwd met Drea.

Volgende week vrijdag moet de zanger zich weer in de rechtbank melden vanwege de aanklacht van seksueel misbruik. Kelly wordt ervan verdacht vier vrouwen, onder wie drie minderjarigen, te hebben misbruikt. De zanger zegt onschuldig te zijn.