Felicity Huffman is op borgtocht vrijgelaten. De actrice werd dinsdag aangehouden vanwege haar mogelijke aandeel in een grootschalige fraudezaak waarbij ouders hun kinderen inkochten op prestigieuze universiteiten.

Volgens TMZ werd de Desperate Housewives-actrice om zes uur 's ochtends gearresteerd door zeven gewapende FBI-agenten.

Een bron meldt dat Huffman al wist dat ze verdacht werd in de zaak en mogelijk aangehouden zou worden. Ze zou hebben laten weten zichzelf aan te geven als het zover kwam, maar werd toch onverwacht van het bed gelicht.

Later op de dag keurde een rechter een borgtocht van 250.000 dollar (221.537 euro) goed en werd Huffman vrijgelaten. Ze vertrok samen met haar man, acteur William H. Macy, weer naar huis nadat ze haar paspoort had ingeleverd.

Opvallend is dat Macy ook genoemd wordt in de beschuldigingen, maar de acteur uit onder meer Fargo en Shameless is niet aangemerkt als verdachte in de zaak. De autoriteiten hebben daar geen verklaring voor gegeven.

15.000 dollar voor controle toelatingstest dochter

Het Hollywood-koppel zou 15.000 dollar (ruim 13.000 euro) hebben betaald om iemand naar de toelatingstest van hun dochter te laten kijken. Indien nodig zouden foute antwoorden verbeterd worden. Het geld is overgemaakt onder het mom van een donatie. Het is nog niet duidelijk wanneer Huffman zich moet melden voor de behandeling van de zaak.

De 56-jarige Huffman is vooral bekend door haar rol als Lynette Scavo in de serie Desperate Housewives. In 2006 kreeg ze een Oscar-nominatie voor haar rol als transgender in de roadmovie Transamerica.