AMSTERDAM - Al vanaf z’n achtste maakt hij muziek, maar nu is het mooi geweest. Little Richard gaat na ruim 60 (!) jaar met pensioen. Zelfs als de Amerikaanse president hem zou smeken door te gaan, laat de rocklegende zich niet meer overhalen.

"Ik heb nog nooit vakantie gehad, heb elke dag gewerkt. Nu ben ik moe en ik vind dan dat je moet stoppen" laat de zanger weten. Little Richard heeft een enorme invloed op de popmuziek gehad. Hij was hèt grote voorbeeld voor de Beatles. Die ontmoetten de rocker toen ze zelf nog een beginnend bandje waren en mochten optreden in Duitsland.

"Paul McCartney kwam elke avond naar me kijken als ik op het podium stond. Ik was zijn idool en hij bewonderde mijn energie," aldus de rocker. Van enige ijdelheid is de 69-jarige ook niet gespeend: "De manier waarop Tina Turner en Mick Jagger over het hele podium lopen, is de manier waarop ik dat ook deed. Daar hebben ze het allemaal vandaan". Litle Richard geeft nog een paar concerten en stopt aan het eind van dit jaar met optreden.