R. Kelly is weer op vrije voeten. De R&B-zanger werd vrijgelaten nadat hij de alimentatieschuld aan zijn vrouw had afbetaald. Kelly werd woensdag opgepakt vanwege de kwestie.

R. Kelly had zijn ex-vrouw Drea Kelly al tijden geen alimentatie betaald. Hij was de moeder van zijn drie kinderen nog bijna 162.000 dollar (ruim 144.000 euro) verschuldigd. Dat is nu betaald.

Volgens TMZ had de de zanger daar wel de hulp van een geldschieter voor nodig. Zelf zegt hij namelijk bijna failliet te zijn.

Bij zijn vrijlating zei R. Kelly tegen de mensen die voor de gevangenispoort stonden te wachten dat hij de kwestie verder gaat oplossen in samenspraak met zijn ex.

De zanger, die van 1996 tot en met 2009 met Drea getrouwd was, zou haar sinds de scheiding maandelijks ruim 20.000 dollar moeten betalen. De 52-jarige Kelly had tot woensdag de tijd om het hele bedrag te voldoen.

Onlangs werd R. Kelly aangeklaagd voor seksueel misbruik van minderjarigen. Hij wordt ervan verdacht vier mensen, onder wie drie minderjarigen, in de jaren 1998 tot en met 2010 te hebben misbruikt.