Diego Maradona (58) zou binnenkort naar Cuba afreizen om daar drie kinderen te erkennen. De voormalig stervoetballer zou deze kinderen hebben verwekt in de periode die hij in het land doorbracht om daar af te kicken van cocaïne.

Maradona was tussen 2000 en 2005 in het Zuid-Amerikaanse land om van de drugs af te komen. Volgens Reuters meldt zijn advocaat dat hij "nu zijn verantwoordelijkheid wil nemen" en daarom binnenkort naar Cuba zal gaan om zijn drie kinderen te erkennen.

Hij zal daar vaderschapstesten doen, waaruit moet blijken of hij inderdaad de vader is. Zijn advocaat vertelt dat Maradona momenteel contact heeft met de drie kinderen.

Hoe oud de kinderen zijn en of het gaat om meisjes of jongens, is niet bekend. Wel heeft zijn advocaat gezegd dat het nageslacht is verwekt bij twee verschillende vrouwen.

De Argentijn heeft al vijf kinderen bij vier vrouwen. Hij werkt momenteel in Mexico als trainer van Dorades de Sinaloa.

Hij werkt sinds begin september bij de club uit de tweede divisie. In januari werd hij kort opgenomen in een ziekenhuis nadat er tijdens een routinecontrole een maagbloeding werd aangetroffen.