Jette van der Meij, die al sinds de eerste aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden als Laura Selmhorst te zien is, voelt zich beter dan ze zich ooit heeft gevoeld.

"Ouder worden hoeft niet te betekenen dat het slechter wordt. Het hangt er erg van af hoe je er zelf mee omgaat", zegt de 64-jarige Van der Meij tegen Libelle.

"Ik las laatst dat mensen tussen hun 75e en hun 85e het gelukkigst zijn. Dus er staat me nog wat te wachten als ik zo oud mag worden."

Van der Meij had het vroeger niet altijd makkelijk met haar ouders, die het lastig vonden dat ze voor een carrière als actrice en zangeres wilde gaan. "Hoe ik in het leven stond, mijn intuïtie, het gevoel van waaruit ik dit bestaan als artiest graag wilde. Daar werd altijd heel denigrerend over gedaan: o, ze voelt weer eens wat. Het is niet makkelijk geweest, echt niet."

"Mijn ouders hadden de oorlog meegemaakt en als kind voelde ik die pijn. Praten over gevoel werd niet echt aangemoedigd", gaat de actrice verder.

Toch denkt ze nu op een liefdevolle manier terug aan haar ouders. "Ik heb mijn zooi geruimd. Ik vind het belangrijk dat je je door je ellende heen werkt, zodat je geen pijn toevoegt aan de wereld. Wat overblijft is dat ik terugdenk aan mijn ouders en denk: ik wou dat ik jullie nog eens in mijn armen kon nemen."