R. Kelly is woensdag opnieuw gearresteerd. De zanger zit weer achter de tralies, ditmaal omdat hij zijn achterstallige alimentatie niet heeft betaald voor de gestelde deadline.

De 52-jarige I Believe I Can Fly-zanger moet het volledige bedrag van 161.000 dollar (ruim 142.000 euro) betalen om vrij te komen, schrijft TMZ. Volgens de entertainmentwebsite kwam de zanger iets voor twaalf uur in de middag aan bij de rechtbank van Chicago, waarna de hoorzitting over de alimentatie kon plaatsvinden.

Kelly heeft zijn ex-vrouw Drea Kelly, de moeder van zijn drie kinderen, al lang geen alimentatie betaald. De zanger, die van 1996 tot en met 2009 met haar getrouwd was, had haar sinds de scheiding maandelijks ruim 20.000 dollar moeten betalen.

De arrestatie van Robert Sylvester Kelly komt boven op zijn eerdere insluiting op verdenking van seksueel misbruik van minderjarige vrouwen. Daar reageerde hij woensdag in een televisie-interview voor het eerst op. In het gesprek met Gayle King ontkende hij alle beschuldigingen.

Het volledige interview van King werd woensdagochtend (Amerikaanse tijd) in de Verenigde Staten uitgezonden tijdens het programma CBS This Morning.