Taylor Swift was doodsbang om op tournee te gaan nadat er een aanslag werd gepleegd na een concert van Ariana Grande en er in Las Vegas een schietpartij plaatsvond tijdens een concert.

"Ik had geen idee hoe ik in die zeven maanden tijd de veiligheid van drie miljoen fans kon garanderen", schrijft de zangeres, wier Reputation Stadium Tour vorig jaar plaatsvond tussen mei en november, op de website van Elle.

In het stuk vertelt Swift, die eind dit jaar dertig wordt, welke dertig lessen ze tot nu toe heeft geleerd. "Mijn angst voor geweld is doorgesijpeld naar mijn privéleven", aldus de zangeres, die vorig jaar werd lastiggevallen door een stalker.

Zo heeft ze naar eigen zeggen altijd speciale drukverbanden bij zich, die gebruikt kunnen worden bij schot- of steekwonden. "Websites en tabloids vonden het nodig om alle adressen online te zetten waar ik ooit heb gewoond. Dan krijg je te maken met stalkers die proberen in te breken, waardoor je automatisch bent voorbereid op nare situaties."

Toch probeert Swift het leven van de positieve kant te bekijken. "We moeten dapper zijn om echt te kunnen leven en we moeten ons niet laten leiden door onze grootste angsten."