Na de aankondiging van zijn scheiding van Yolanthe Sneijder-Cabau heeft Wesley Sneijder voor het eerst gereageerd. De voetballer zegt woensdag op sociale media "het verknald te hebben".

"Meerdere keren", schrijft Sneijder. "Mijn gezin verdient rust. Ik vraag nogmaals om respect voor onze privacy. We zijn nog niet gescheiden." Wat zich heeft afgespeeld, specificeert de 34-jarige Sneijder niet.

Het management heeft via Guido Aalbers gereageerd op de breuk. Volgens hem voelde de voetballer zich genoodzaakt te reageren nadat het management van Cabau van Kasbergen een verklaring deelde.

"Yolanthe Sneijder-Cabau en Wesley Sneijder-Cabau hebben besloten uit elkaar te gaan", staat in de verklaring die zij dinsdag met NU.nl deelden, van een scheiding wordt niet gesproken. "Zij hopen op respect voor hun privacy. Beiden houden een voorlopige pers- en mediastop."

De 34-jarige voetballer en 33-jarige Sneijder-Cabau waren sinds mei 2009 samen, trouwden in juli 2010 in het Italiaanse Siena en hebben een driejarige zoon (Xess Xava). Sneijder heeft samen met zijn jeugdliefde Ramona nog een zoon (Jessey).

Al langere tijd geruchten over huwelijksproblemen

Al langere tijd ging het gerucht dat de twee met huwelijksproblemen kampten. Dit kwam onder meer doordat de actrice en presentatrice nauwelijks foto's van Sneijder deelde op sociale media.

"Al met al is het denk ik een opeenstapeling van factoren die tot bepaalde speculaties heeft geleid", vertelde Sneijder-Cabau, die veel in de Verenigde Staten verblijft, daarover aan Grazia.