Willeke van Ammelrooy kampt al jaren met een lekkende hartklep, maar de situatie is nu zo nijpend geworden dat de artsen haar zo snel mogelijk willen opereren.

"Elk jaar werd ik erop nagekeken en het was steeds van: 'Prima, prima.' Opereren werd op de lange baan geschoven, maar omdat de situatie elk jaar toch slechter werd, is het nu tijd voor een nieuwe hartklep", aldus de 74-jarige actrice in gesprek met De Telegraaf.

"Zolang je je rustig houdt, is alles prima. Maar ik kan geen zware tassen meer dragen en ook geen zware emoties meer aan. Dan gaat mijn hart tekeer! Heel angstig."

De actrice wordt vrijdag geopereerd aan haar hart, waarna ze zeker een week in het ziekenhuis moet blijven. Van Ammelrooy maakt zich niet al te veel zorgen over de operatie.

"Het zal allemaal meevallen, dat maak ik mezelf tenminste wijs, omdat het geen openhartoperatie is en ik gezond ben. Henk van der Meyden, die ook een hartoperatie heeft ondergaan, wees me daarop. Ik golf en tennis… Daarom ben en blijf ik ook positief. Het zál goed komen", stelt de actrice.

"Aan de andere kant, het is wél je hart. Dat moet ik in mijn achterhoofd houden. Daarom blijf ik ook ten minste een week in het ziekenhuis en zal ik ook een tijdje niet kunnen werken."