De vier zoons van Frans en Mariska Bauer hoeven van hun moeder niet actief bezig te zijn met opruimen en schoonmaken. De vrouw van de volkszanger vindt het zelf ontspannend om het huishouden voor haar rekening te nemen.

"Ik hou enorm van poetsen", vertelt de 43-jarige Bauer in gesprek met VROUW. "Ik vind soppen gewoon heel ontspannend, ben er ook altijd mee bezig. Ik kijk zelden televisie, liever ruim ik de afwasmachine uit of strijk ik een wasje weg."

Christiaan (17), Jan (16), Fransje (13) en Lukas (9) hoeven van hun moeder daarom niet mee te helpen. "Nou ja, ik probeer ze zo ver te krijgen dat ze hun vuile kleren in plaats van op de grond in de wasmand gooien. Vooralsnog zonder succes. Ik krijg het niet eens voor elkaar bij Frans."

Mariska Bauer, die samen met haar echtgenoot in de serie Frans Bauer in China te zien is, stelt nooit een eigen carrière gewild te hebben. "Vroeger dacht ik dat ik het partycentrum van mijn ouders ooit zou overnemen. Ik sprong regelmatig bij. Maar toen werd ik zwanger en ben ik er meteen mee gestopt. Ik wilde niet alleen moeder wórden, ik wilde moeder zíjn."