De 'aanvallers' van Jussie Smollett hebben spijt betuigd voor hun daden. De twee Nigeriaanse broers, die volgens de politie hebben meegewerkt aan de geënsceneerde aanval, hebben via hun advocaat gereageerd.

"Ze snappen hoe het mensen in het land heeft getroffen, vooral minderheden en specifiek slachtoffers van haatdelicten", zegt de raadsvrouw volgens Billboard.

Olabinjo en Abimbola Osundairo zouden de acteur dicht bij zijn appartement hebben aangevallen, waarbij ze een touw om zijn nek zouden hebben gedaan en bleek over hem heen zouden hebben gegooid. Later werd gemeld dat Smollett het tweetal 3.500 dollar (ruim 3.000 euro) zou hebben betaald om de aanval uit te voeren.

Smollett werd later opgepakt, nadat hij werd aangeklaagd wegens het doen van een valse aangifte en verstoring van de openbare orde. Hij gaf zichzelf aan bij een politiebureau.

De acteur wacht in vrijheid op de rechtszaak die op 14 maart dient. Sinds de gebeurtenis is Smollett uit de serie Empire, waar hij zijn bekendheid door verwierf, geschreven.