R. Kelly is maandag op borgtocht vrijgelaten. Zaterdag bepaalde de rechter in Chicago dat de r&b-zanger daarvoor een borgsom van 1 miljoen dollar moet betalen.

Eerder liet advocaat Greenberg weten dat de Amerikaanse r&b-zanger zelf niet genoeg liquide middelen had om de borg te betalen, daarom begonnen fans een actie om geld op te halen.

Een rechter bepaalde dit weekend dat Kelly 1 miljoen dollar moest betalen om vrij te komen onder borgtocht. Dat bedrag is voor 90 procent betaald door een verzekeraar, de andere 10 procent is door fans van Kelly opgehaald.

Onderdeel van die borgtocht is dat de zanger zijn paspoort heeft moeten inleveren en geen contact mag hebben met vrouwen onder de achttien jaar oud. Op 22 maart moet hij opnieuw voor de rechter verschijnen.

De 52-jarige Kelly wordt ervan verdacht vier mensen, onder wie drie minderjarigen, in de jaren 1998-2010 seksueel te hebben misbruikt. Hij verklaart onschuldig te zijn.

Geruchten over seksueel wangedrag doen al jaren de ronde. Onlangs heeft de documentaire Surviving R. Kelly veel stof doen opwaaien. Hierin beschuldigen verschillende vrouwen hem van seksueel wangedrag.

De zanger, bekend van onder meer de internationale hit I Believe I Can Fly, zei maandag in de rechtszaal dat hij onschuldig is.

R. Kelly in het nauw: Van 'Prince of Pillow Talk' tot paria
134
R. Kelly in het nauw: Van 'Prince of Pillow Talk' tot paria