Chloë Vranken (21), die vorig jaar als verleidster te zien was in Temptation Island, ligt onder vuur. Ze zou veertien modellen voor haar kledinglijn hebben opgelicht, meldt de YouTube-serie BOOS.

De modellen werd onder meer een reiskostenvergoeding, een bescheiden vergoeding voor het poseren en kleding beloofd. De foto's van de gedupeerden zijn echter enkele maanden gebruikt zonder dat ze een vergoeding kregen voor hun werk, vertellen drie van de veertien modellen in BOOS aan Tim Hofman.

In het contract dat de modellen tekenden, stond dat ze geen vergoeding zouden krijgen, maar enkel een reiskostenvergoeding en gratis kleding. Toch tekenden ze. "Achteraf heb ik spijt", zegt een van hen in de video.

De modellen tekenden het contract omdat Vranken beweerde dat ze alsnog betaald zouden worden, hoewel dat niet in het contract stond. "Ze weet goed hoe ze mensen dingen moet laten geloven die niet zo zijn."

In de video is te zien dat de drie modellen samen met Hofman verhaal gaan halen bij Vranken thuis. "Ik ga het daar nu niet over hebben", reageerde zij. "Het staat allemaal in het contract."

Het is onbekend of Vranken inmiddels contact heeft gezocht met de modellen. Het Instagram-account en de website van het kledingmerk van Vranken zijn inmiddels offline.

Bekijk aflevering 39 van het tweede seizoen van #BOOS
803
Bekijk aflevering 39 van het tweede seizoen van #BOOS