Miley Cyrus kreeg naar eigen zeggen een telefoontje van Donald Trump na haar fameuze optreden bij de MTV VMA's, waar ze een twerkdansje uitvoerde naast zanger Robin Thicke.

Trump belde Cyrus, die na de show in de Trump Tower verbleef, een dag na het optreden. "Hij zei dat hij het fantastisch vond", vertelt de zangeres en actrice, die onlangs trouwde met Liam Hemsworth, in Vanity Fair.

"En nu is hij onze president. Ik riep dat ik zou verhuizen als hij president zou worden. Heel veel mensen hebben dingen geroepen die ze eigenlijk niet meenden, omdat we oprecht dachten dat er naar ons geluisterd zou worden", gaat de 26-jarige Cyrus verder.

"Misschien zouden mensen zich realiseren hoe schadelijk het voor ons land zou zijn als hij president zou worden. Dat was natuurlijk niet zo. En wat zou mijn eventuele verhuizing veranderen? Als trotse activist zou ik dan anderen achterlaten bij een racistische, seksistische, haatdragende eikel."

Het twerkoptreden, waarbij de zangeres met haar billen tegen het kruis van Thicke schuurde, zorgde voor veel ophef. "Ik probeerde niet om sexy te zijn", beweerde ze destijds. "Als ik probeerde sexy te doen, dan had ik sexy kunnen zijn. Ik kan veel beter dansen dan ik toen deed."

Het 'twerkoptreden' van Miley Cyrus bij de MTV VMA's in 2013
397
Het 'twerkoptreden' van Miley Cyrus bij de MTV VMA's in 2013