De twee mannen die vrijdag werden gearresteerd vanwege hun vermeende betrokkenheid bij de mishandeling van de Amerikaanse acteur Jussie Smollett zijn weer op vrije voeten. Ze worden niet meer gezien als verdachten, aldus TMZ.

"Wegens nieuw bewijs in de zaak zijn wij genoodzaakt de verdachten vrij te laten", aldus een woordvoerder van de politie tegenover de website. Volgens de woordvoerder zijn politierechercheurs op dit moment bezig met nieuw onderzoek.

De mannen die vrijdag gearresteerd werden, werken als figuranten op de set van Empire en zouden Smollett hiervan kennen. Volgens TMZ gaat het om twee broers uit Nigeria die als model en acteur werken.

Bronnen op de set van Empire zeggen tegen TMZ dat de twee broers "het tegenovergestelde van homofoob of racist" zijn. De mannen zouden daarnaast goed bevriend zijn met Smollett en ook erg geliefd zijn bij de rest van de crew.

De broers werden aangehouden op het vliegveld toen de twee op het punt stonden naar Nigeria te vertrekken. Hun huis werd woensdag doorzocht, waarbij er meerdere voorwerpen in beslag werden genomen die als mogelijk bewijsmateriaal in de zaak dienen.

Acteur werd tijdens aanval overgoten met chemische substantie

Volgens de politie van Chicago werd Smollett tijdens de aanval in zijn gezicht geslagen en is er "een onbekende chemische substantie" over hem heen gegoten. Ook bond een van de daders een strop om zijn nek.

In een eerdere verklaring liet Smollett weten dat de aanval racistische motieven had en niet op zichzelf staat.