AMSTERDAM - Popgroep Van Dik Hout gaat de titelsong zingen voor de nieuwe Nederlandse speelfilm Volle Maan. Dat heeft distributeur Independent Films donderdag bekendgemaakt. Volle Maan is de tweede speelfilm van regisseur Johan Nijenhuis. Ondanks vernietigende kritieken trok zijn debuut Costa! vorig jaar bijna 800.000 bezoekers naar de bioscoop en was daarmee de best bezochte Nederlandse film van 2001.
Volle Maan

Volle Maan vertelt het verhaal van acht schoolverlaters die na het eindexamen een geheime Volle Maan Party in het Middellandse-Zeegebied bezoeken. Onderweg worden de jongeren stuk voor stuk gedwongen belangrijke beslissingen te nemen die bepalend zullen zijn voor de rest van hun leven. Cas Jansen, Daan Schuurmans, Georgina Verbaan, Ellen ten Damme en Michiel Huisman vertolken de hoofdrollen in de film.

De titelsong van Volle Maan wordt op 27 augustus uitgebracht. De maxisingle bevat behalve de ballad, een nieuwe live-uitvoering van Stil in mij, het nummer waarmee de band in 1994 doorbrak. De film zelf draait vanaf 10 oktober in meer dan honderd Nederlandse bioscopen.