HUIZEN - Het zou wellicht het showbizzhuwelijk van het jaar worden. Maar aan het sprookje van Xander de Buisonjé en Wendy van Dijk is abrupt een einde gekomen. Het paar bevestigt dat het huwelijk zaterdag niet doorgaat.

In een gezamelijke verklaring zeggen De Buisonjé en Van Dijk dat de trouwerij is afgeblazen door problemen in de relationele sfeer. De afgelopen maanden is hun relatie bijzonder onder druk komen te staan door diverse publicaties over het verleden van Xander, aldus het paar. "Ik heb vreselijke fouten gemaakt en daar zal ik nu voor boeten", aldus de voormalig leadzanger van Volumia. "Ik heb er alles voor over om het vertrouwen van Wendy terug te winnen."

Volgens een woordvoerder van het paar betroffen de publicaties het vermeende vreemdgaan van De Buisonjé. "Xander heeft twee dagen geleden inderdaad opgebiecht aan Wendy dat er iets is voorgekomen. Er is sprake van een vertrouwensbreuk", aldus de woordvoerder.

Internet

De huwelijksvoltrekking en het feest zou plaatsvinden op de Loosdrechtse Plassen. Op diverse
fansites

Volgens de manager van De Buisonjé, het artiestenbureau Frank Boers uit Huizen, heeft het afgelaste huwelijk geen invloed op geplande optredens van de zanger. "De komende weken stond er al niets op de agenda omdat het paar eerst op huwelijksreis zou gaan", aldus een woordvoerder van het bureau. "Dat gaat nu uiteraard niet door. Het eerste optreden van Xander is op 1 september in Eindhoven. Dat gaat gewoon door. Hij heeft ook aangegeven dat deze privé-aangelegenheid geen invloed mag hebben op zijn professionele activiteiten."

Ook voor Van Dijk heeft het afgeblazen huwelijk geen invloed op haar professionele schema. "De eerste aflevering van haar nieuwe reeks programma's wordt op 21 september uitgezonden", aldus een woordvoerder van omroep SBS waar ze onder contract staat. "Maar alle opnamens hiervoor zijn al afgerond. We hopen dat ze komende weken weer een beetje bijkomt van alle verwikkelingen."

/ACHTERKLAPXander ging vreemd

/LINK
De officiele fansite van Wendy van Dijk
De officiele fansite van Xander de De Buisonjé