Advocaat Michael Avenatti heeft bekendgemaakt dat hij nieuw bewijsmateriaal heeft gevonden om R. Kelly te kunnen vervolgen. Een nooit eerder behandelde sekstape zou volgens hem de doorslag kunnen geven.

De strafpleiter, die eerder pornoactrice Stormy Daniels bijstond in de veelbesproken zaak tegen president Donald Trump, stelt via een post op Twitter dat hij sinds april 2018 pro-Deo-onderzoek heeft gedaan naar het vermeende seksueel misbruik van de zanger.

Daarbij zou een videoband zijn hersteld waarop "meerdere gevallen van aanranding van een minderjarig meisje" te zien zouden zijn.

R. Kelly werd in 2002 al aangeklaagd wegens seks met een veertienjarig meisje en het maken van video-opnames. Zes jaar later ging de zanger vrijuit omdat niet kon worden bewezen dat de persoon uit de video minderjarig was. Volgens het bericht van Avenatti zou het niet om diezelfde video gaan.

Samen met "uitvoerige informatie" zou de tape van circa 45 minuten zijn overgedragen aan Kim Foxx, een aanklager in Chicago. Avenatti zegt dat hij verwacht langer met haar te zullen samenwerken aan het onderzoek.

CNN heeft video bekeken

De Amerikaanse nieuwszender CNN beweert de video gezien te hebben. Kelly's advocaat, Steve Greenberg, zegt tegen CNN dat hij niet op de hoogte is van nieuwe ontwikkelingen rondom zijn cliënt.

Ook zou justitie zich nog niet bij hem hebben gemeld en kan hij niet bevestigen dat er een nieuw onderzoek naar de artiest loopt.