Michel V., de persoon die het plasseksfilmpje van Patricia Paay heeft verspreid op Twitter, moet opnieuw voor de rechter komen. Hij is niet akkoord gegaan met het transactieaanbod dat hem door het Openbaar Ministerie (OM) is gedaan.

OM heeft woensdag bekendgemaakt dat de twee verdachten in de zaak het transactievoorstel dat hen is gedaan niet accepteren. Dat voorstel kan variëren van een geldboete tot een werkstraf en heeft als gevolg dat de verdachte niet voor de rechter hoeft te verschijnen.

V., die onder de naam Eendevanger het filmpje op Twitter deelde, en de andere verdachte worden nu gedagvaard voor de rechtbank Noord-Holland. Het is nog niet bekend wanneer deze zitting plaatsvindt.

GeenStijl, dat de link naar het filmpje heeft gedeeld, is wel op het voorstel ingegaan en zal een geldboete betalen. Het OM maakt niet bekend wat de hoogte van deze boete is, omdat de zaak buiten de openbaarheid van een rechtszitting wordt afgedaan.

De civiele rechter in Amsterdam besliste eerder dit jaar al dat GeenStijl en V. een schadevergoeding van 30.000 euro moeten betalen omdat de tv-persoonlijkheid en voormalige zangeres immateriële schade heeft geleden door het verspreiden van het filmpje. Het bedrag viel een stuk lager uit dan de 450.000 euro die ze had geëist.