TROS wil met De Mol gaan praten over familiezender

HILVERSUM - De TROS heeft plannen om met John de Mol te gaan praten over diens plan een familiezender op te zetten. Dat zei de directeur van de TROS Julius Minnaar zaterdag in het programma Mediazaken van BNR Nieuwsradio. Talpa-oprichter De Mol kondigde vrijdag aan naast Talpa met een nieuwe brede familiezender te willen komen.

"Ik denk dat er drie toekomstrichtingen zijn voor de TROS. Een daarvan is praten met De Mol over de nieuwe familiezender", zei Minnaar voor de BNR-microfoon. Hij voegde er wel aan toe dat de TROS binnen de publieke omroep wil blijven, ook na 2008 wanneer de nieuwe opzet van het publieke bestel wordt ingevoerd. De omroep is wel van plan zijn commerciële activiteiten buiten het bestel verder uit te bouwen, aldus Minnaar.

De TROS lonkte al eerder naar de commercie. Vorig jaar voerde 'de grootste familie van Nederland' gesprekken met de Vlaamse zender VTM, SBS en De Mol om gezamenlijk een commerciële tv-zender op te richten. Bijna tegelijkertijd kondigde John de Mol aan in 2005 een eigen commerciële zender te beginnen. In december staakte de TROS pogingen om het publieke bestel te verlaten.

Overigens denkt Minnaar niet dat Talpa het door De Mol gewenste marktaandeel van 10 procent zal verwerven. "Ik denk dat De Mol op zo'n 6 procent uitkomt." De TROS-directeur verwacht dat Nederland 2 volgend jaar de grootste zender is van Nederland.

Tip de redactie