Talpa trapt af

HILVERSUM - Talpa, de nieuwe televisiezender van mediaondernemer John de Mol, is zaterdagavond begonnen met uitzenden. Overdag is het kanaal, zoals ook in de toekomst, ingeruimd voor kinderzender Nickelodeon. Talpa neemt telkens om 18.00 uur de zender over.

Zaterdagavond zijn vanaf 18.00 uur de Talpa-promofilmpjes te zien geweest die kijkers de afgelopen periode in de avonduren al konden bekijken. Vanaf 19.30 uur lieten de tv-makers een klok zien die aftelde naar 20.00 uur, het moment waarop Talpa zich echt wil presenteren. De zender doet dat met een vooraf opgenomen programma van Linda de Mol, Beau van Erven Dorens en Jack Spijkerman.

Voorproefjes

In dat programma krijgen kijkers voorproefjes te zien van Talpa-programma's, gaan de presentatoren langs bij hun nieuwe collega's en passeren de tv-debuten van de presentatoren de revue. Spijkerman legt de nadruk op zijn zoektocht naar cabaretiers die met hem willen werken bij de nieuwe zender.

Om 21.40 uur volgt een concert van Marco Borsato, die artiesten als Guus Meewis en Di-rect aan zijn zijde vindt. Om 23.00 uur gaat Talpa dan voor het eerst rechtstreeks de lucht in. Het programma 'De Wedstrijden' toont de samenvattingen van eredivisiewedstrijden. De presentatie is voor deze aftrap in handen van het drietal Wilfred Genee, Humberto Tan en Jan Joost van Gangelen.

Footvolley

Het eerste 'avondje Talpa' wordt afgesloten met een half uur Aruba Beach Footvolley, waarin bekende Nederlandse voetballers op een strand in Aruba in actie komen. Tussen de duels door praat Maarten Spanjer met ze. Die uitzending wordt telkens herhaald tot 02.00 uur, waarna Nickelodeon de zender overneemt. Ook in de toekomst gaat de zender op dat tijdstip over naar die kinderzender.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie