Cardi B heeft maandag haar Instagram-account gedeactiveerd. De rapper koos daarvoor nadat ze op sociale media veel kritiek kreeg op op het winnen van een Grammy.

Eerder op de dag reageerde de rapper op het commentaar op haar Grammy. Zondag schreef ze geschiedenis door als eerste vrouwelijke soloartiest de award te winnen voor het beste rapalbum.

"Ik krijg vandaag een hoop shit over me heen en ik zag gisteravond ook al allerlei onzin. Ik ben het zat. Ik heb hard gewerkt voor mijn album", aldus Cardi B.

De rapper herinnerde haar volgers eraan dat het jaar ervoor juist veel mensen het voor haar opnamen. "Ik weet nog dat toen ik vorig jaar niet won met Bodak Yellow, iedereen riep dat ik bestolen was. En dit jaar is het opeens een probleem?"

"Iedereen viel me lastig. Iedereen zei dat het niet zou lukken. Dat ze wisten dat ik zwanger was en dat mijn carrière daardoor over zou zijn. Die shit ging tussen mijn oren zitten toen ik aan de plaat werkte", aldus de 26-jarige rapper, die eigenlijk Belcalis Marlenis Almánza heet.

Niet lang na het plaatsen verwijderde ze de video en even later haar Instagram-account. Vooralsnog is haar Twitter-account wel nog in de lucht.