Roy Donders wil niet te lang stilstaan bij het faillissement van zijn kledingzaak. De 'Stylist van het Zuiden' heeft plannen voor een terugkeer op televisie en wil ook zijn succesvolle huispakken weer op de markt brengen.

"Ik ben in gesprek met een aantal tv-producenten om weer terug te keren op het scherm", aldus de 27-jarige Donders in gesprek met De Telegraaf.

"Dat zijn gesprekken die nog in een beginfase zijn. Maar zoals het er nu naar uitziet, kom ik terug. Daarnaast wil ik veel meer met mijn naam gaan doen, die is heus nog wel wat waard."

De ondernemer laat daarnaast weten een huispakkenlijn uit te brengen. "Het is de bedoeling dat deze in een gerenommeerde zaak verkocht gaan worden. Ik heb gemerkt dat heel Nederland het huispak nog steeds associeert met mijn naam."

Volgens de realityster krijgt hij nog wekelijks berichten met vragen waarom er geen nieuwe huispakken meer komen. "En ze hebben nog gelijk ook, want ik was degene die het ooit in Nederland in de markt heeft gezet. Wat ben ik stom geweest dat ik er destijds mee ben gestopt."

'Ik sta weer onderaan de ladder'

Voor zijn gevoel keert Donders dan ook weer terug naar waar hij ooit begon. "En dat voelt goed", vindt hij. "Ik sta wel weer onderaan de ladder, maar daar is niks aan te doen. Dat is dubbel, maar misschien ook wel weer ergens goed voor."

Het faillissement heeft namelijk ook positieve dingen opgeleverd, stelt Donders. "Ik weet nu weer wat de mensen echt willen zien van mij. Het is mooi dat het me weer verder brengt. Ik ga niet thuis zitten kniezen."

Begin december werd Rojami, de kledingwinkel van Donders in Tilburg, failliet verklaard.

Een van de oorzaken van het faillissement is volgens de ondernemer en zanger de verhuizing van de winkel van een buitenwijk naar het Tilburgse centrum. Voor het pand van de nieuwe zaak betaalde hij een hogere huur, maar die trok nauwelijks extra klanten.